Servirea bauturilor de tip cocktail/spirtoase

Servirea bauturilor de tip cocktail/spirtoase

Pentru o locatie HoReCa, este foarte important sa detina toate tipurile de pahare necesare servirii. Nu este de ajuns un singur tip de pahar, deoarece bauturile sunt diferite, deci si servirea lor se va realiza diferit.

Mai jos am pregatit informatii despre cum se servesc bauturile alcolice de tip cocktail sau spirtoase in locatiile de HoReCa pentru a va putea ajuta. Este important de retinut tipul de pahar pentru fiecare bautura in parte, iar tocmai din acest motiv am atasat si poze.

Bauturile alcoolice sunt impartite in mai multe categorii. Este bine de stiut aceste categorii deoarece ajuta la procesul de servire.

1.Bauturi slab alcoolice, cu un continut de alcool intre 0.8-6%. (berea, cidrul)

2.Bauturi moderat alcoolice, cu un continut de alcool intre 8-22%(vinul)

3.Bauturi alcoolice tari, cu un continut de alcool intre 22-75%(rachiuri, lichioruri si bauturi speciale)

Un whisky bun se serveste in pahare fara picior, in forma de lalea. Paharul nu se umple mai mult de o treime, deoarece spatiul ramas este destinat cuburilor de gheata. Exista si persoane ce doresc sa bea sec, iar atunci paharul poate fi umplu maxim pana la jumatate.

Coniacul se serveste in pahare speciale ce au forma unui bol, cu picioare scurte si deschidere ingusta. Acesta trebuie sa fie usor incalzit, iar paharul poate fi tinut in palma datorita formei sale, bautura preluand din temperatura mainii.

Lichiorul este o bautura dulce, ce se consuma in cantitati reduse, iar de aceea paharele sunt adaptate perfect. Lichiorul se bea din cupe de cel mult 500 ml, in forma de palnie, cu picior.

Paharele de martini sunt foarte usor de recunoscut, deoarece au o forma speciala, o cupa in forma de V sustinuta de un picior subtire si inalt. Acestea pot fi folosite si pentru diferite cocktailuri sau alte bauturi.

La RoseHome veti gasi paharele sectionate in categorii. In primul rand, sunt disponibile colectii de pahare de vin premium sau standard. Modelele sunt disponibile intr-o gama variata, confectionate din cele mai calitative materiale.

La categoria de pahare veti gasi disponibile pahare apa, pahare bauturi calde, pahare bere, pahare cocktail si spirtoase, pahare desert, pahare policarbonat, sticle si carafe, tiki and mugs.

Printre materialele folosite se numara ceramica, email, inox, otel inoxidabil, plastic, policarbonat, policristal, polipropilena, portelan, sticla, sticla Excellence, sticla Xtreme si tritan.

Culorile disponibile sunt foarte multe, precum albastru, cupru, galben, gri, maro, mov, multicolor, negru, portocaliu, rosu, roz si verde.

Formele pe care le veti gasi sunt conic sau rotund.

Va uram spor in gasirea paharelor potrivite pentru locatia dvs!

Comentarii