Ghid complet despre servirea bauturilor-tipuri de pahare si intretinere

Ghid complet despre servirea bauturilor-tipuri de pahare si intretinere

Intr-un restaurant, bauturile nu se vor servi niciodata in acelasi tip de pahare. Exista mai multe tipuri: pahare apa, pahare bauturi calde, pahare bere, pahare cocktail si spirtoase, pahare desert, pahare policarbonat si pahare vin. Bineinteles, bautura trebuie sa fie gustoasa, dar primul impact este cel vizual, trebuie sa atragem clientul. Daca alegem modelul potrivit de pahar pentru bautura servita, nu avem cum sa dam gres.

Pe langa destinatie, diferenta dintre tipurile de pahare consta in material, forma, culoare, textura, volum si multe altele. La RoseHome gasiti pahare din ceramica, email, inox, plastic, policarbonat si sticla. Toate modelele de pahare sunt foarte rezistente.

Paharele de apa sunt un produs indispensabil in locatiile de HoReCa. In timpul mesei, sau alaturi de un pahar de vin, intotdeauna trebuie sa fie un pahar de apa. Paharele de apa sunt mari si inalte, de obicei fara picior. Paharele de apa nu se iau de pe masa decat la final.

Paharele de bauturi calde sunt foarte importante, mai ales acum cand cafeaua se afla printre cele mai consumate bauturi din lume. Paharele de bauturi calde pe care le veti gasi la noi sunt confectionate din sticla rezistenta la temperaturi inalte.

Paharele pentru bere. Berea este o bautura consumata destul de des in Romania, iar de aceea servirea trebuie sa fie corecta. Cel mai popular mod de a servi berea este halba, dar exista si alte tipuri de pahare foarte practice. Pe langa pahar, un pont foarte important in servirea berii este faptul ca se serveste rece.

Pahare cocktail si spirtoase. Un cocktail trebuie intotdeauna sa fie perfect din toate punctele de vedere. Gustul este foarte important, dar servirea acestuia este piesa de rezistenta. Modelul de pahar trebuie ales corect, iar apoi „decorat” pentru a-l infrumuseta.

Paharele de vin. Foarte multe persoane isi doresc sa se relaxeze dupa o zi aglomerata, sau pur si simplu sa sarbatoreasca alaturi de cei dragi la un restaurant, savurand un pahar de vin. Calitatea vinului trebuie sa fie intotdeauna superioara, dar mai trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi.

Vinul rosu se serveste intotdeauna in pahare mari, cu picior si cupa adanca. Cupa adanca ajuta la pastrarea aromei vinului, iar piciorul pastreaza vinul departe de caldura palmei.

Vinul alb se serveste in pahare cu o cupa mai mica, dar picior mai inalt, deoarece se servesc reci.

Vinul rose se poate servi la fel ca si vinul alb, sau in pahare cu o cupa mai scurta si usor conica.

Pe langa tipurile principale de pahare, mai exista pahare de shot, care sunt de dimensiuni foarte mici, pahare de sampanie, care sunt foarte inguste si drepte.

Curatarea paharelor dupa utilizare se poate face manual, sau la masina de spalat vase. Aceste instructiuni se gasesc intotdeauna pe cutie sau eticheta. Trebuie spalate foarte bine, deoarece reziduurile pot afecta sticla. Daca paharul are diferite decoratiuni, de obicei are nevoie de spalare manuala.

Tips: Sarea de lamaie, amoniacul si bicarbonatul de sodiu ajuta foarte mult la inlaturarea petelor de pe pahare.

Dupa spalare, nu lasati paharele sa se usuce cu gura in jos deoarece de la aburi apar pete.

Nu folositi niciodata sarma deoarece sticla se zgarie, folositi doar laveta si burete.

Va uram succes!

Comentarii