Cele mai cunoscute preparate din lume

Cele mai cunoscute preparate din lume

Mancarea este unul dintre cele mai iubite lucruri din lume. Tocmai din acest motiv este foarte important ca atunci cand mergi intr-o locatie straina sa ii cunosti bucataria. Mai jos va vom prezenta cele mai cunoscute preparate culinare din lume.

1.Paella- Bucataria spaniola reprezinta cu siguranta o curiozitate pentru orice persoana. Paella este cu siguranta cel mai cunoscut preparat culinar din Spania. Desi poate parea foarte usor de gatit, pentru a prepara paella este nevoie de pricepere. Reteta originara provine din Valencia „paella valenciana”. Delicatesa contine orez cu bob lung ce se fierbe in bulion, sofran si ierburi, la care se adauga o varietate de legume si carne de pui, iepure sau porc. Exista si posibilitatea de a se adauga in loc de carne fructe de mare. O adevarata delicatesa, nu-i asa? Cu siguranta nu trebuie ratata oportunitatea de a gusta aceasta mancare! La Pepica este locul recomandat pentru a incerca paella.

Sursa: Pinterest

2.Pho- Pho este un preparat culinar din Vietnam, fiind la momentul actual una dintre mancarurile cunoscute la nivel international, fiind regasita in restaurante din toata lumea. Bineinteles, se recomanda gustarea acestui preparat pentru prima ora chiar in locul unde a aparut. Supa este pe baza de carne de vita sau pui in bulion, iar in supa se gasesc taietei de orez, legume si bineinteles felii subtiri din carne. Se poate servi cu garnituri precum ceapa, chili, muguri de fasole, busuioc si picaturi de lime. Pho Tin este o afacere de familie din Vietnam unde se serveste aceasta supa de ani de zile.

Sursa: Pinterest

3.Poutine- Acest fel de mancare este originar din Canada si este cunoscut de foarte multe persoane chiar daca nu ne dam seama dupa nume. Cu siguranta in foarte multe zile am mancat o farfurie plina de cartofi prajiti, delicatese de branza si sos brun. Ei bine, acest preparat se numeste poutine. Sosul fierbinte se toarna peste cartofi pentru a-i mentine crocanti si branzeturile se vor topi imediat de la caldura. Locul unde a aparut acest tip de mancare este Quebec, iar cu siguranta acolo se vor servi cele mai delicioase portii. Chez Gaton este un restaurant cunoscut pentru acest fel de mancare.

Sursa: Pinterest

4.Fish and chips- Si cultura britanica detine foarte multe preparate culinare delicioase si cunoscute, fish and chips fiind cu siguranta pe locul 1. Acest tip de mancare este de obicei luat la pachet deoarece desi poate fi mancat pe repede inainte, gustul este delicios. Bucatile de peste prajit servite cu cartofi pai a aparut prima oara in anii 1860, pastrandu-si popularitatea si acum. Cel mai cunoscut loc unde se poate servi acest tip de mancare este Fish House din inima Parcului Victoria.

Sursa: Pinterest

5.Arepas- Si in America de Sud gasim un preparat extrem de cunoscut pentru gustul nemaipomenit. Aceste „arepas” reprezinta paine cu porumb, apa si sare. Chiar daca nu suna ceva delicios la auz, este cu adevarat un preparat culinar foarte apreciat. Acestea pot fi umplute cu orice, carne, branza, avocado, posibilitatile fiind infinite. Cel mai cunoscut loc unde se pot servi aceste arepas este Gaira Cafe, un restaurant din Bogota.

Sursa: Pinterest

6.Humus- Acest tip de mancare este cunoscut pentru noi sub numele de „naut”. Nautul este originar din Orientul Mijlociu si reprezinta o crema de naut, tahini, suc de lamaie si usturoi. Se poate servi alaturi de lipie, falafel, pui, vinete sau alte legume. Printre cele mai cunoscute locuri unde se poate servi nautul este Piata Levinsky din Israel.

Sursa: Pinterest

7.Pierogi- Polonia este cunoscuta pentru galustile sarate sau dulci, umplute si prajite, denumite pierogi. Pot fi umplute cu diverse precum carne, ciuperci, varza sau dulceata de fructe. Cel mai cunoscut sortiment este „ruskie pierogi”, adica branza, cartofi si ceapa. In centrul orasului Cracovia vei gasi un cunoscut restaurant „Pierozki u Vincenta” unde vei gasi cea mai buna portie de pierogi, umpluta cu pui, spanac, bacon si ou.

Sursa: Pinterest

8.Pizza napolitana- Cu totii stim faptul ca pentru italieni preparatul pizzei reprezinta o opera de arta. Pizza napolitana este declarata chiar mostenire culturala intangibila UNESCO. Acest tip de pizza are un blat gros si pufos, iar pentru prepararea acesteia exista anumite reguli ce trebuie respectate pentru a obtine preparatul dorit. Pizza napolitana trebuie neaparat sa contina rosii San Marzano, mozzarella di Bufala Campana si trebuie neaparat sa fie gatita in cuptor cu lemne. Locul in care poti manca cea mai buna pizza napolitana este cu siguranta Napoli, in Pizzeria Port`Alba, fiind prima pizzerie din lume.

Sursa: Pinterest

Dupa acest articol, cu siguranta tentatia de a cumpara un bilet de avion catre una dintre aceste locatii pentru a le gusta delicatese este foarte mare!!

Comentarii