Cele mai cunoscute mancaruri traditionale romanesti

Cele mai cunoscute mancaruri traditionale romanesti

Romania este cunoscuta pentru gustul inedit al preparatelor culinare. Strainii apreciaza si lauda mancarurile romanesti.

Pe locul 1 se afla sarmalele. Acestea sunt cele mai cunoscute si apreciate datorita gustului spectaculos pe care il au. Sunt facute din carne tocate de porc, vita, oaie pasare sau chiar peste, amestecate cu orez sau alte ingredinte, invelite in foi de varza. Au forma unui rulou. Sarmalele se servesc in combinatie cu mamaliga si smantana pentru a oferi o experienta culinare de suces.

Sursa: Pinterest

Al doilea preparate culinar foarte apreciat sunt carnatii afumati. Si acestia sunt preparati din carne tocata, inveliti cu bucati de intestine de animal, ulterior fiind afumati. Condimentele ce le ofera acest gust apreciat sunt boia, sare, usturoi, chimion si ardei iute.

Pomana porcului se afla pe locul trei si este un obicei din strabuni. Denumirea mancarii vine de la masa de multumire pentru ajutorul primit la taierea porcului de la rude, vecini sau prieteni. Aceasta se obtine prin prajirea bucatilor de carne precum muschi, ficat, slanina, coasta, falca in grasime.

Dintre aceste preparate culinare cu siguranta nu putea sa lipseasca un anumit tip de ciorba. Ciorba de fasole cu ciolan este parte din bucataria romaneasca. In functie de zona unde este aceasta preparata, continutul difera. In sud se pun mai multe legume, mai aromata cu marar in Moldova, rantas prin Ardeal si multe altele.

Tot ca si ciorba, cea ardeleneasca de porc nu trebuie lasata la urma. Gustul acesteia este redat de ingredientul secret, tarhon. Se potriveste perfect in combinatie cu carnea de porc.

Si bineinteles dupa atatea tipuri de mancare trebuia sa existe si un desert, iar in Romania cei mai cunoscuti sunt papanasii cu branza de vaci si dulceata de visine.

Carnea la garnita cu ou este un fel de mancare delicios preferat de foarte multa lume, contine 200 de grame de carne de la garnita scurse de untura si trase la tigaie, impreuna cu doua oua. Se serveste impreuna cu mamaliga fierbinte si muraturi.

In Romania se consuma foarte mult peste, iar tocmai din acest motiv saramura de crap este foarte apreciata. Ingredientele cu care prepara bucatarii romani acest tip de mancare sunt 4 medalioane de crap, una rdei iute, 4 rosii mici, marar, usturoi, boabe piper, frunze dafin si sare.

Si nu in ultimul rand, putem vorbi despre ciorba de burta, in Romania cea mai des intalnita fiind cea pe baza de smantana. Ciorba se serveste cu mujdei de usturoi si otet. Contine morcovi, guile, telina cu ciolan de vita si bineinteles, burta de vita fasii.

Placintele reprezinta desertul tipic romanesc, un produs de patiserie cu o istorie veche in Romania. Placintele sunt umplute cu branza dulce si se pudreaza cu zahar.

Bineinteles, dupa atatea tipuri de mancare si felul in care se prepara acestea, trebuie sa vorbim si despre servirea lor.

Farfuria in care servim preparatul culinar trebuie sa fie pe masura mancarii pentru a putea oferi o experienta de calitate.

La RoseHome gasiti vesela, tacamuri, pahare, vase prezentare preparate culinare pentru orice tip de mancare. Sunt confectionate din cele mai bune materiale pentru a oferi cele mai bune servicii.

Comentarii