Cele mai bune restaurante din lume - TOP 5

Cele mai bune restaurante din lume - TOP 5

Esti curios care sunt cele mai bune restaurante din lume si ce servesc acestea in meniu?

Pe primul loc se afla restaurantul Geranium. Acesta este situat la etajul 8, in locul perfect din Copenhaga deoarece de pe geamurile restaurantului vei vedea stadionul national de fotbal al Danemarcei pe o parte, iar pe cealalta vederi panoramice ale bucolicului Faelledparken (Gradinile comune).

Sursa: Geranium

Rasmus Kofoed este primul bucatar din Danemarca ce a castigat trei stele Michelin care au fost acordate lui Geranium. Este de asemenea atat chef cat si coproprietar al restaurantului. Acesta este cunoscut pentru faptul ca creeaza o sinergie intre aroma, estetism si un sentiment placut pe toata durata experientei. Chef-ul Rasmus Kofoed are o dragoste profunda pentru hrana marii.

Sursa: Honest Cooking

Meniul este format din 16 feluri de mancare senzationale, printre specialitatile chef-ului Rasmus regasindu-se frunze de anghinare si nuca murata, o serie de feluri de peste si fructe de mare, calamar cu untura murata topita, prepelita cu seminte de cimbru, fructe de mare si pin murat.

Sursa: Geranium

Soren Ledet este coproprietar si se ocupa de serviciul de vin si bauturi. Geranium detine 2.500 de sticle si ofera un paring fara alcool, cu sucuri, kombuchas si extractii foarte bine gandite.

Sursa: Geranium

Pentru o rezervare la acest hotel trebuie sa platiti un depozit de 1500 DKK/ per oaspete.

Mancarea se poate servi atat la o masa unica langa semineu cu vedere la superbele privelisti din imprejurimi, cat si intr-o sufragerie luminoasa, frumoasa cu bucatarie deschisa si pivnita.

„Bucutaria lui Geranium este lucida, usoara si dinamica. Misiunea noastra este sa cream mese care sa ne implice toate simturile – restaureaza, provoaca si imbogateste.”

Pe locul al doilea se afla Central din Lima, Peru, un restaurant emblematic al chefilor Virgilio Martinez si Pia Leon. Cei doi bucatari sunt casatoriti si au cunoscut succesul impreuna odata cu deschiderea Mil in Anzi si Kjolle in Lima. Sunt in continuare crestere.

Sursa: Star Wine List

Preparatele culinare din acest restaurant sunt gatite cu foarte multe ingrediente locale, celebrand peisaje unice, istoria si traditia patriei lor.

In meniul de degustare al acestui restaurant se regasesc preparate culinare pe care le ofera pamantul si marea. Veti manca calamar si scoici proaspete de pe coasta si din Amazon, si burta de porc si ceafa de capra din Valea Sacra.

Sursa: stiri.md

In momentul in care ajungeti la restaurant veti observa faptul ca acest restaurant se bazeaza foarte mult pe durabilitate deoarece veti vedea o gradina de legume cu peste 100 de specii de plante.

Locul 3 in topul celor mai bune restaurante din lume este ocupat de „Disfrutar” din Barcelona. Dupa cum ne sugereaza si numele, aici veti avea parte de o experienta gastronomica delicioasa, surprinzatoare.

Sursa: Disfrutar

Preparatele culinare delicioase sunt pregatite de bucatarii Oriol Castro, Mateu Casanas si Eduard Xatruch. Acestia au deschis restaurantul impreuna in anul 2014 si s-a dovedit a fi cel mai de succes proiect al lor.

Sursa: Cocino y Vino

Restaurantul este situat in cartierul Eixample iar design-ul este absolut incantator. Optiunile unde puteti manca sunt sala principala foarte luminoasa si alba, terasa din aer liber si un lounge privat intr-o sufragerie uimitoare. Restaurantul are foarte multa ceramica pentru a transmite respectul celor 3 bucatari fata de istorie si mostenirea Mediteranei.

Aveti posibilitatea de a alege intre doua meniuri, „Clasic” cu 19 feluri de mancare si „Festivalul Disfrutar” cu 28 de feluri de mancare. Printre cele mai cunoscute preparate culinare ale bucatarilor se numara panchino, o chifla pufoasa umpluta cu caviar si smantana, pesto multi-sferic cu fistic fragezi si anghila.

Sursa: Trip Advisor

Locul 4 este ocupat de DiverXO din Madrid, condus de Dabiz Munos, un cunoscut bucatar pentru abordarea indrazneata a preparatelor, fiind numit unul dintre cei mai creativi bucatari din lume. Acesta si-a propus de la o varsta frageda sa creeze un „restaurant extrem de popular, unde oamenii sa stea la coada ore intregi pentru o masa”. La varsta de 33 de ani a obtinut 3 stele Michelin.

Sursa: Madrid

Sursa: WOMAN

Meniul de degustare contine 12 feluri de mancare de inspiratie asiatica printre care si galuste de porc iberic umplute cu bulion spaniol, gochujang corean cu sepie la gratar si pil-pil de ardei galben, „homar galician care se trezeste pe plajele din Goa” ce combina gatitul tandoor cu orez sushi si vindaloo cu cap de homar.

Sursa: Foodle

Desertul este creat special deoarece Munoz nu crede ca exista un punct in care se termina saratul si incepe dulcele, iar din acest motiv cel mai cunoscut desert este umplutura cu branza de vaci, parmezan sau supa tom kha kai cu busuioc thailandez.

Pe locul 5 se afla Asador Etxebarri, situat chiar la poalele luxuriante ale Tarii Bascilor Spaniole in aceeasi cladire rustica din paitra din 1990. Privelistea de langa restaurant este absolut divina, cu vederi intinse la munti, oferind impresia ca restaurantul este una cu istoria si natura.

Sursa: KiwiShows

Chef-ul este Victor Arquinzoniz, cunoscut in toata lumea pentru abilitatea de a gati orice pe gratar si pentru puterea de a crea cele mai incredibile arome din ingrediente foarte simple. Gratarele pe care gateste la restaurant sunt proiectate chiar de acesta. Cele sase gratarule sunt reglabile pentru a putea cobora si urca pe un sistem de scripete. De asemenea, acesta a creat tigai cu plasa iar carbunii pe care ii foloseste la gatit sunt pregatiti zilnic din lemne atent selectionate.

Sursa: thebestchefawards

In meniul restaurantului se regasesc arome naturale ale produselor locale, fiecare ingredient aratandu-si potentialul: chorizo de casa, branza de bivolita, hamsii sarate, creveti proaspeti de la Palamos, cotlete fragede de vita. Desertul cel mai cunoscut este inghetata redusa de lapte cu zmeura.

Comentarii