Descriere
Platourile din sare de Himalaya pot fii folosite pentru servirea preparatelor culinare. Daca vrei sa servesti preparate reci, lasa platoul in frigider timp de 10 minute iar acesta va mentine temperatura rece. Pentru preparate calde, platoul trebuie tinut 20-25 minute la 60 grade C. Pentru a gati la masa trebuie sa bagi platoul in cuptorul oprit, il setezi la 150 grade C, apoi il lasi o ora. Pestele este unul dintre cele mai potrivite preparate pentru a fi gatite la cuptor pe platoul de sare. La fel ca mai sus, trebuie gatit la 150 grade si lasat in cuptor pana este gata. Pentru a gati la flacara trebuie sa folosesti o grila de gatit sau o tigaie antiaderenta. Precautii: platoul trebuie ferit de socurile termice. Nu se pun preparate fierbinti sau congelate pe platou. Platoul nu se pune direct pe flacara. Curatare: Se pune bicarbonat de sodiu pe platou si se curata cu un burete ud dupa care se lasa la uscat. Precautii: evita contactul direct cu apa. Nu se poate curata in masina de spalat vase. Nu se folosesc detergenti sau alte produse chimicale. In timp, culoarea pietrei poate deveni mai deschisa, acest lucru nu o afecteaza. Pot aparea fisuri ce nu ii afecteaza proprietatile. Piatra poate fii folosita pana se sparge. Placa este gravata iar eventualele urme nu trebuie considerate defect din fabrica.