Platourile de lemn dau un aer rustic mesei si valorifica estetica produsului servit . Paletii din lemn si platourile pot fi utilizate pentru a pune in valoare diverse feluri de mancare. Bambusul si salcamul ofera versatilitate si in acelasi timp rezistenta. Platourile variaza in functie de marimea, forma si materialul din care sunt confectionate. Astfel, marimile diverse ale acestora le fac perfecte pentru utilizarea in cadrul meniurilor de tip bufet, dar si a meniurilor a la carte. Formele platourilor pot fi: rotunde, ovale, patrate, dreptunghiulare sau neregulate, acestea din urma conferind o nota de unicitate mesei. Platourile de lemn pot fi sau nu prevazute cu maner in functie de utilizarea produsului in servirea mesei. Datorita durabilitatii crescute, a materialului , dar si formei, platourile din lemn pot fi utilizate pentru servirea mancarii de tip tapas, a aperitivelor si nu numai. Platourile de lemn ofera un plus de rusticitate si naturalete bufeteor. Platourile sunf fabricate din lemn rezistent caruia i-a fost aplicata o solutie speciala de protectie. Solutia cu care a fost tratat lemnul nu afecteaza calitatea preparateor prezenate. Deoarece difera ca forma si marime, platourile se preteaza prezentarii unei platete variate de mancaruri. Printre acestea regasim: mezeluri, branzeturi, produse de patiserie si nu numai. Se pot utiliza alaturi de inaltatoare pentru un plus estetic si pentru optimizarea spatiului. Este indicat ca platourile sa fie curatate manual pentru a pastra calitatea initiala a produselor. Lemnul este un material placut, versatil si astfel platourile pot fi usor si eficient utilizate in cadrul unui bufet de mic dejun. Platourile de lemn reprezinta o alegere inspirata in prezentarea felurilor de mancare in cadrul restaurantelor, pub-urilor si a altor locatii .