Pasi de urmat ca masa de sarbatori sa arate splendid

Pasi de urmat ca masa de sarbatori sa arate splendid

In aceasta perioada a anului, cele mai importante evenimente sunt mesele alaturi de cei dragi. Sigur ca cel mai important lucru este faptul ca esti cu apropiatii, dar este foarte important si ca masa pe care o servesti sa arate exceptional. Mancarea trebuie sa fie gustoasa, dar servirea trebuie sa fie ca la carte. Mesele de sarbatori nu trebuie sa fie banale, trebuie sa fie momente unice.

In primul rand, ai nevoie de vesela potrivita. Nu este de ajuns doar sa pui farfuriile pe masa, ci trebuie sa existe o conexiune intre elemente. Iarna, vasele pentru cuptor si cele din fonta sunt foarte utile datorita beneficiilor pe care le detin. Platourile de lemn si tocatoarele sunt de asemenea potrivite. Un set de vesela confectionat din ceramica sau portelan este alegerea perfectă deoarece este foarte rezistent și poate fi folosit mai mulți ani.

In al doilea rand, ai nevoie de tacamurile potrivite. Iti recomandam niste tacamuri de calitate, care sa se potriveasca, cu vesela si decoratiunile. Tacamurile de pe la RoseHome sunt confectionate din inox de calitate superioara si sunt foarte rezistente.

Paharele joaca si ele un rol foarte important. La RoseHome gasesti o multime de pahare, pe categorii. Vei avea nevoie de pahare pentru apa, pahare vin, pahare sampanie si pahare cocktail si spirtoase. Exista pahare de diferite forme, culori si dimensiuni, potrivite pentru gustul oricui.

Decoratiunile joaca un rol foarte important pe masa de sarbatori. Acestea pot fi cu tematica de Craciun, revelion sau iarna. Fata de masa poate sa fie in nuante predominante de Craciun, dar sa nu fie foarte lunga. Niste lumanari vor atrage atentia asupra mesei si vor crea o atmosfera calda.


Reguli de urmat pentru aranjarea mesei de sarbori:

-Paharele trebuie asezate deasupra farfuriei, in partea dreapta

- Servetelele se pun sub furculite sau frumos impaturite in suporturi speciale

-Tacamurile se aseaza in ordinea in care vor fi folosite, de la exterior spre interior

-Furculitele se pun in partea stanga a farfuriei

-Cutitele si lingurile se pun in partea dreapta a farfuriei

-Furculita se aseaza cu dintii spre dreapta

-Sub farfuriile din care se mananca aseaza o farfurie suport

-Paharele se aranjeaza in linie dreapta sau in forma de triunghi

-Pe masa trebuie sa se afle intotdeauna paharul de apa, vin alb si vin rosu

Este esential sa tinem cont de cateva reguli atunci cand pregatim masa de sarbatori, pentru a putea oferi invitatilor o experienta speciala, care sa se transforme intr-o amintire de neuitat. Dupa cum bine stim, detaliile sunt cele care fac diferenta, si tranforma cu totul. Am atasat si niste poze informative cu scopul de a va inspira. Va dorim succes in amenajarea mesei de sarbatori, si momente cat mai unice alaturi de persoanele dragi. Sarbatori fericite!

Comentarii