Alegerea corecta a veselei are un impact major asupra succesului tau in industria Horeca. Atunci cand detii un restaurant, o cafenea sau un bistro, detaliile sunt cele care vor face diferenta in ceea ce priveste clientul si experienta sa vis a vis de localul tau. Vesela din portelan si cea din ceramica sunt doua optiuni favorite in aceasta industrie, fiecare avand o serie de avantaje cu care vine la pachet.
Pentru a te ajuta sa decizi care material este cel mai potrivit pentru vesela restaurantului tau, ti-am pregatit o lista de diferente semnificative intre cele doua.
Portelanul: eleganta si durabilitate
Incepem discutia despre vesela horeca din portelan si ceramica cu primul material si cel mai cunoscut. Portelanul este alegerea preferata a restaurantelor fine dining, moderne, dar si a celor care ofera o experienta eleganta si rafinata. Printre avatanjale principale ale portelanului se numara aspectul luxos. Acesta este un material lucios, fin, care pune in evidenta orice preparat, indiferent de dimensiune sau forma. Culoarea aleasa in industria horeca este alb, acesta fiind simbolul luxului si al stilului clasic.
indelungata de timp la spalari, uz intensiv si lovituri. Acest aspect este foarte important, deoarece te ajuta pe tine ca antreprenor sa iei decizii inteligente si de calitate cand vine vorba de o investitie serioasa.
Daca meniul tau include preparate calde, temperatura nu este o problema pentru farfuriile din portelan. Acestea mentin caldura, fara a crea un disconfort atat ospatarilor, in timpul servirii, cat si clientilor, in timpul mesei. Avand o suprafata neteda, portelanul este foarte usor de curatat atat manual, cat si la masina de spalat vase.
Ceramica: versatilitate si minimalism
Spre deosebire de portelan, vesela din ceramica este o alegere populara in randul restaurantelor mai casual sau rustice. Aceasta este disponibila intr-o gama larga de culori si texturi, oferindu-ti posibilitatea de a alege ceva exact pe placul tau, dar mai ales, in functie de nevoi.
De la mat la lucios, poti gasi vesela din ceramica cu diferite finisaje, ce poate include modele si texturi diverse. Acest material este rezistent atat la temperaturi scazute, cat si ridicate, ceea ce il face versatil si potrivit pentru mai multe preparate: de la deserturi racoritoare, pana la fripturi delicioase.
Daca iti doresti ca identitatea vizuala a restaurantului sa fie reflectata in vesela, ceramica iti ofera aceasta posibilitate, fiind usor de personalizat cu logo sau culori specifice.
Chiar daca ambele variante suna ideal, exista mai multi factori de decizie pe care trebuie sa ii iei in considerare pentru a fi 100% multumit de alegerea finala. In primul rand, tine cont de tematica restaurantului si clientela.
Daca vrei sa oferi o experienta exclusivista, portelanul va fi varianta castigatoare, iar pentru una traditionala sau moderna, opteaza pentru ceramica. Bugetul pe care il ai la dispozitie vine din urma.
Portelanul este mai scump decat ceramica, datorita durabilitatii sale pe termen lung. Vesela din ceramica este disponibila in mai multe variante, la preturi accesibile, in functie de calitate preferinte. Desigur, la acestea adaugam si meniul de preparate, fiind cel care ne va ghida sa optam pentru dimensiunea, forma si culoarea veselei.