Tipuri de pahare care nu trebuie sa lipseasca dintr-un bar sau cafenea

Tipuri de pahare care nu trebuie sa lipseasca dintr-un bar sau cafenea

Barurile si cafenelele sunt alegerea pe care o fac adesea oamenii pentru a savura o bautura delicioasa. Tocmai din acest motiv, locatiile de HoReCa trebuie sa fie echipate cu toate tipurile de pahare necesare pentru diferite tipuri de bauturi. In acest articol vei gasi informatii despre tipuri de pahare ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un bar sau cafenea.

Tipuri pahare vin- Exista mai multe tipuri de pahare vin ce trebuie sa existe intr-un bar sau cafenea.

Paharul de vin alb- Vinurile albe se beau reci, iar din acest motiv paharul trebuie sa aiba bolul mai mic si mai ingust pentru a pastra temperatura. Paharele pentru vin alb au de obicei forma de U. Acest design al paharelor ajuta si la directionarea vinului direct catre centrul gurii pentru a percepe aroma mai bine.

Paharul de vin rosu- Aroma vinului rosu este puternica, fiind nevoie de aer pentru a se imprastia. Paharul trebuie sa fie cu bolul mare, semioval si gura deschisa. Aerarea mai buna a vinului este realizata de cupa mare. Aceasta permite si sa mirosi vinul atunci cand il bei.

Paharul de vin rose- Paharele pentru vin rose au cupa mai scurta, usor conica, iar uneori buza putin evazata.

Paharul de vin spumant- Forma paharelor pentru vin spumant este ingusta si alungita, conica sau cilindrica. Acestea sunt inalte si suple.

Pahare pentru cafea (cesti cafea)- Paharele pentru bauturile pe baza de cafea sunt de diferite tipuri.

Paharele pentru cafea pot fi sub forma de cesti, cani sau pahare.In functie de tipul bauturii, se alege paharul potrivit.

La RoseHome vei gasi in descrierea fiecarui produs carui tip de bautura se potriveste.

Tipuri pahare spirtoase- La fel ca toate categoriile de mai sus, si paharele pentru bauturi spirtoase sunt de mai multe tipuri.

Pahare cocktail sau Martini- Acestea au piciorul inalt si cupa in forma de V.

Pahare highball- Au o capacitate intre 250-350ml si sunt drepte.

Pahare Hurricane- Pahare inalte, cu dimensiune de aproximativ 450ml.

Pahare Margarita- Au marginea larga si cupa mai mare si mai rotunjita.

Pahare coniac- Capacitatea acestora este mai mica pentru a accentua gustul si aroma.

Pahare brandy- Au forma unui balon pentru a pastra intensitatea aromii.

Pahare whisky- Paharele sunt largi, se subtiaza spre fund si au capacitatea de aproximativ 180ml. In acestea se adauga doar 50ml bautura, restul fiind loc pentru gheata.

Pahare shot- Paharele pentru shot au 50ml.

La RoseHome vei gasi pahare pentru orice tip de bautura. In meniu acestea sunt asezate pe categorii pentru a-ti fi mai usor sa le gasesti: pahare apa, pahare bauturi calde, pahare cocktail si spirtoase, pahare desert, pahare policarbonat, pahare vin, sticle, carafe, tiki si mugs. Paharele pentru cafea au o categorie speciala denumita Cafea si ceai.

Iti uram spor in alegerea paharelor potrivite pentru locatia ta!

Comentarii