Sfaturi pentru a alege cafea de calitate

Sfaturi pentru a alege cafea de calitate

Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi din zilele noastre. Tocmai de aceea, este foarte important sa stim sa alegem o cafea de calitate, pentru a ne putea bucura la maxim de savoarea ei. Pe langa gustul pe care il are, cafeaua are si alte beneficii precum cresterea nivelului de energie, stimuleaza pierderea in greutate si altele.

Tipuri de cafea- Arabica sau Robusta. Acestea doua sunt cele mai calitative boabe de cafea.

Caracteristici cafea de calitate
1. Cafeaua care este gata macinata si ambalata nu este proaspata, chiar daca este de brand si are un pret ridicat. Trebuie sa alegem cafeaua ambalata, dar nemacinata. Este de preferat sa alegem pachetele de cafea in care putem zari boabele.
2. Exista magazine unde putem macina cafeaua, chiar daca noi nu avem trasnita de cafea acasa. Trebuie insa sa fim atenti la locul de unde se iau boabele deoarece daca sunt pastrate in conditii nepotrivite(prea mult aer, caldura, umiditate, lumina) calitate scade.
3. Atunci cand cumparam cafea, trebuie sa fim atenti la data de prajire. Este recomandat sa cumparam cafea care a fost prajita intr-o data apropiata, deoarece aroma dispare destul de repede dupa ce deschidem pachetul.
4. Cafeaua buna va preciza intotdeauna nivelul prajirii, adica temperatura si cat de mult au fost prajite boabele.
5. Un indicator de calitate este tara de origine. Altitudinea, compozitia soiului, ploile si tot ce patrunde in pamantul in care creste cafeaua conteaza.
6. Exista doua felurile principale de cafea: arabica si robusta. Arabica este considerata de mai mare calitate.
7. Este un semn bun daca pe ambalaj scrie metoda de procesare.
8. Conteaza foarte mult altitudinea la care a fost crescuta cafeaua.
9. Boabele mate, aspre la atingere si tari indica o cafea prajita de calitate superioara.
Galben-ruginie este culoarea lor normala.
Maro inchis- au fost prajite prea mult timp.
Boabe sparte-sunt amestecate tot felul de resturi vegetale
Boabe foarte lucioase-unse cu grasime pentru a le creste greutatea
10. Un test pentru verificarea calitatii cafelei: se arunca un bob de cafea pe masa. Daca sare, este bun. Daca nu, inseamna ca e veche sau ranceda.

Servirea cafelei- La RoseHome este disponibila o categorie „Cafea si ceai” unde puteti gasi absolut toate articolele necesare pentru prezentarea si servirea preparatelor de tip cafea sau ceai. Printre acestea se numara boluri de zahar, cani bauturi, ceainice, ceasca cafea, farfurii si recipiente servire lapte. Modelele sunt foarte variate, in multe culori si forme, potrivite pentru orice tip de locatie HoReCa. Sunt confectionate din cele mai bune materiale, precum ceramica, fonta, inox, lemn si portelan.

Comentarii