Sfaturi despre cum arata o farfurie de succes

Sfaturi despre cum arata o farfurie de succes

Cu totii ne dorim ca farfuria pe care o oferim oaspetilor nostri sa fie de succes din toate punctele de vedere. Atat legat de gust, cat si de aspect. Tinand cont de acest lucru, RoseHome va pune la dispozitie cateva sfaturi utile.


Servirea preparatelor la restaurant- Servirea preparatelor culinare la restaurant trebuie realizata ca la carte deoarece toti oamenii se asteapta cele mai bune servicii. Preparatele culinare trebuie sa fie delicioase, iar servirea acestora se realizeaza dupa anumiti pasi. Mai jos vei gasi informatii despre cum sa pregatesti cele mai bune farfurii.

Sfaturi pentru o farfurie corecta

  1. Farfuria nu trebuie sa fie supraaglomerata. Elementele sunt scoase in evidenta atunci cand pe langa ramane spatiu suficient.
  2. Alimentele care nu sunt comestibile sau care sunt foarte greu de mestecat nu isi au locul in farfurie.
  3. Portiile mai mici, dar cu aroma mai puternica ii fac pe clienti sa simta intensitatea gustului la maxim.
  4. In farfurie trebuie sa fie o combinatie intre diverse texturi. In unele farfurii poate fi ceva cremos, ceva crocant si ceva acid. Farfuriile nu trebuie sa fie intotdeauna complexe.
  5. Printre cele mai urate lucruri care se pot afla intr-o farfurie este o carne care curge pe piure. Friptura trebuie sa fie taiata pentru a se vedea rozul din interior. Carnea se serveste abia dupa ce a stat 5 minute „la odihna”.
  6. Gatirea pestelui trebuie realizata intotdeauna corect. Pielea trebuie sa fie intotdeauna crocanta. Soicile nu se condimenteaza in farfurie, ci in timp ce se gatesc, altfel vor elimina umezeala, se vor usca si nu vor fi gatite corect.
  7. Pireul nu trebuie sa fie gros. Legumele nu trebuie sa fie umede. Mazarea trebuie intotdeauna sa aiba culoarea verde stralucitor, ciupercile sa nu aiba exces de apa, dovlecelul, sparanghelul, morcovul si broccoli trebuie sa fie crocante. In loc de lapte la piure, se poate folosi smantana.
  8. Aromele intepatoare nu se folosesc niciodata fara arome blande. Trebuie sa existe un echilibru intre ingrediente intotdeauna.
  9. Nu se folosesc felii de morcov cioplite, tulpini intregi de patrunjel sau frunze de salata verde.
  10. Niciodata nu trebuie sa se afle pe farfurie stropi de murdarie.

 

Inspiratia servirii preparatelor- Pe langa aceste „reguli” despre cum trebuie sa arate farfuria, este foarte important ca atunci cand pregatim farfuria, sa lasam inspiratia sa conduca. Unele dintre cele mai bune surse de inspiratie sunt retelele sociale, natura si arta.

Pe retelele sociale putem gasi o multitudine de modele de farfurii, de toate tipurile. Este esential insa sa stim unde sa cautam. Combinatiile potrivite de culori, ingrediente si texturi vor conduce intotdeauna la o farfurie reusita.

Natura este o sursa de inspiratie foarte puternica. Este de ajuns sa privim in jur pentru cateva minute si deja vom avea o groaza de idei. Atentie insa, trebuie sa privim corect si sa intelegem ceea ce vrea natura sa ne transmita.

Arta clasica sau postmodernista, nu conteaza. Putem observa culori, texturi, linii sau umbre.

La RoseHome vei gasi toate vasele de care ai nevoie pentru a crea cele mai frumoase farfurii pentru clientii tai: platouri aperitive, bol supa, farfurii fel principal, farfurii desert si multe altele.

Am atasat cateva poze cu aranjamente realizate cu produsele noastre. Va uram spor in creatie!


Comentarii