Servirea corecta a platourilor de branzeturi si fructe

Servirea corecta a platourilor de branzeturi si fructe

Platourile de branzeturi si fructe sunt foarte comandate in locatiile de HoReCa. Tocmai din acest motiv, este foarte important ca platoul sa contina tot ce trebuie si sa fie servit asa cum trebuie.
In articolul de mai jos vei gasi toate informatiile de care ai nevoie.

Idei de platouri cu branzeturi:

Un platou de branzeturi ar trebui sa contina:

Branzeturi moi: Mozarella clasica, Mozarella di Bufala, Stracchino, Burata, Raviggiolo
Branzeturi cu interior cremos: Bel Paese, Taleggio
Brazenturi cu textura cremoasa: Fontina
Brazenturi albastre: Gorgonzola, Castelmagno
Branzeturi usor maturate: Pecorino, Asiago
Branzeturi puternic maturate: Fiore Sardo, Formaggio, Fossa, Parmigiano Reggiano, Grana Padano
Branzeturi afumate: PuzOne of Moena
Specialitati de branzeturi dulci (ricotta) sau picante cu diverse legume sau fructe precum Provolone Valpadana
La platourile de branzeturi se adauga fructe proaspete sau uscate precum smochine, caise, prune, nuci, struguri, mere, pere, zmeura, capsuni sau gem de rosii.
Platou charcuterie- Platoul charcuterie reprezinta o combinatie de texturi si arome. Acest platou rece din carne poate contine saucisson, sopresssata, finocchiona, chorizo, salami, kwakowska, kulen, ciauscolo, andouille, untura, slanina, paine, gemuri, muraturi, seminte, condimente, pate, terrina, galantine, prosciutto crudo, filetto bacciato, coppa, spalla, bresaola, pancetta tesa, lomo de cerdo, cesina, Jamon Serrano sau Iberico, bacon, jowl.

Servirea platourilor:

Platourile de branzeturi sau de carne rece se pot servi pe platourile de lemn. Platourile din lemn reprezinta alegerea potrivita pentru prezentarea si servirea preparatelor culinare deoarece ofera un aer rustic mesei si valorifica estetica produsului servit.
Platourile din lemn disponibile la RoseHome sunt confectionate din lemn de calitate superioara precum acacia, bambus, salcam sau brad. Datorita materialului din care sunt confectionate, platourile si tocatoarele din lemn prezinta durabilitate sporita.
Sunt disponibile mai multe modele de platouri lemn de diferite forme, dimensiuni, culori. Diferitele forme de platouri precum cele dreptunghiulare sau neregulate, acestea oferind o nota de unicacitate mesei.

Comentarii