Istoria portelanului si importanta sa in industria HORECA

Istoria portelanului si importanta sa in industria HORECA

Cand vorbim despre portelan, ne referim atat la o materie prima de calitate, cat si la un adevarat simbol al elegantei si rafinamentului. Inca din cele mai vechi timpuri, acesta era prezent atat in marile case regale, fiind o modalitate prin care persoanele de vita nobila si boierii isi aratau bogatia. 


De la vesela din portelan, pana la anumite obiecte de decor, acesta nu lipsea din casele celor cu rang inalt. In perioada noastra, portelanul este nelipsit in industria HORECA, fiind parte din experienta gastronomica pe care restaurantele o pun la dispozitia clientilor. Prezenta acestuia indica atat calitate, cat si atentie la detalii, ceea ce ofera o imagine pozitiva asupra afacerii. 


In continuare, ne-am gandit sa va povestim putin mai mult despre istoria acestuia si cum a ajuns sa fie un element important in industria ospitalitatii.


Istoria portelanului


China a fost prima tara ce a produs acest material, inca din timpul dinastiei Tang, urmand mai apoi, sa fie preluat si in zona europeana. China a tinut secret modul in care se pregateste aceasta materie prima, fiind descoperit abia in secolul al XVIII-lea si in tari precum Germania si Anglia. Provincia Jiangshi a fost punctul de pornire, datorita rezervelor mari de roci compuse din cuart si mica. Olarii din zona asiatica au trecut printr-o serie de esecuri pana au ajuns la formatul final, descoperind astfel cat de usor este de manevrat acest material si cate lucruri pot fi create din el. 


In Europa, portelanul a luat amploare urmand sa devina un adevarat simbol al luxului si statutului social. Numarul fabricilor a crescut treptat, avand in vedere cererea pietii. Ceea ce era pana acum un secret, devenise un lucru dorit de fiecare persoana cu o situatie financiara foarte buna. 

Portelanul in industria HORECA

Pentru ca cerintele sunt exigente in acest domeniu, portelanul a devenit alegerea favorita din mai multe motive:


  1. Eleganta: Pentru că este asociat cu rafinamentul, acesta ajuta la prezentarea preparatelor. O vesela portelan va adauga un plus de stil restaurantului tau, dar mai ales, avand in vedere duritatea acestuia, te va salva de eventualele costuri suplimentare pe care ti le-ar putea provoca o vesela dintr-un material de proasta calitate. 
  2. Versatilitate: Fiind disponibil intr-o gama larga de forme, dimensiuni si culori, acesta se potriveste atat pentru servirea antreurilor, cat si a felurilor principale de mancare sau deserturilor. 
  3. Igiena: Portelanul este un material non-poros, usor de curatat. El devine, astfel, o optiune inteligenta si igienica pentru afacerea ta si pentru clienti.
  4. Personalizare: Daca vrei sa oferi o experienta cu totul unica, poti alege sa-ti personalizezi vesela din portelan cu numele restaurantului, logo-ul acestuia sau chiar culorile emblematice. 


Daca inca nu te-am convins ca vesela din portelan este perfecta pentru afacerea ta, te invitam sa descoperi gama variata de modele pe care ti-o punem la dispozitie si sa faci alegerea perfecta! 


Alaturi de noi, afacerea ta va inflori si va deveni si mai apreciata si cunoscuta in domeniul ospitalitatii si nu numai. Bucura-te mereu de calitate si fa alegeri inteligente pentru business-ul tau! 

Comentarii