Impactul estetic al farfuriilor de desert in experienta clientilor

Impactul estetic al farfuriilor de desert in experienta clientilor

Atunci cand conduci o afacere in domeniul HORECA, fiecare detaliu conteaza pentru a crea o experienta culinara memorabila. De la tematica localului, pana la design-ul acesta si echipa cu care lucrezi, fiecare lucru devine esential, avand fiecare un rol important in succesul afacerii. Adesea subestimata, vesela utilizata pentru servirea deserturilor joaca un rol important nu doar in prezentarea preparatelor, ci si in modul in care clientii se bucura de experienta si de intreaga masa pe care o servesc. 

In acest articol, v-am pregatit cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti vesela pentru restaurantul pe care il aveti, dar mai ales, de ce partea de desert este cea mai importanta. 

Prima impresie conteaza! 

In lumea gastronomiei, prima impresie este cruciala si incepe adesea cu prezentarea vizuala a preparatelor. Avand in vedere ca desertul este ultima parte din experienta pe care o ai intr-un restaurant, alege farfurii desert ce pot transforma un preparat obisnuit, intr-o adevarata opera de arta culinara. De la design, culoare si forma, fiecare detaliu contribuie la prezentarea finala si poate avea un impact puternic asupra clientului, captand atentia si interesul. 

Estetica

In functie de meniul de desert pe care il ai, alege cate o farfurie speciala pentru fiecare in parte. Noi iti recomandam sa optezi pentru farfurii cu design minimalist, clasic si elegant, pentru preparatele care au mai multe ingrediente si ofera o explozie de culori. Acestea vor straluci si vor iesi in evidenta. Pe de alta parte, avem deserturile simple, traditionale, a carui prezentare o poti transforma intr-o adevarata experienta optand pentru farfurii de desert cu modele elegante si culori intense. 

Caracteristicile farfuriilor

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este legat de culoare, forma si dimensiune. Cel mai des, in restaurante, sunt folosite farfuriile albe, atat pentru felurile principale de mancare, cat si pentru desert. Albul este clasic, rafinat si elegant, dar mai ales, iti permite sa scoti in evidenta culorile vibrante ale preparatelor. Daca iti doresti sa fii original, atunci te poti indrepta spre farfurii in culori inchise sau pastelate, pentru a crea un contrast interesant. 

Acestea trebuie alese in functie de tematica localului, pentru o potrivire perfecta. Forma farfuriilor poate varia: de la cele clasice, rotunde, pana la patrate sau dreptunghiulare, pentru un aspect modern. Cand vorbim despre dimensiune, tine cont de marimea preparatului, astfel incat sa nu dai impresia de farfurie prea goala sau prea aglomerata.

Personalizare

Daca vrei sa iesi in evidenta si sa te deosebesti de competitie, alege sa-ti personalizezi vesela fie cu logo-ul restaurantului, numele acestuia sau culorile pe care le regasim in locatie. Acest lucru va oferi un plus de eleganta si va impresiona clientii, lasandu-le o impresie placuta, ce va ramane in amintirea lor pentru o perioada lunga de timp. 

Astfel, putem spune ca impactul estetic al farfuriilor de desert in experienta clientilor joaca un rol important ce iti poate ajuta afacerea si poate transmite un mesaj pozitiv. Mai mult decat atat, in functie de meniul preparatelor dulci, alege farfuriile perfecte tinand cont de culori, forma si dimensiune. Intr-o industrie in care detaliile fac diferenta, farfuriile de desert reprezinta un element esential pentru succesul oricarui restaurant. 

Nu uitati sa accesati site-ul nostru si sa descoperiti gama variata de farfurii si alte accesorii pe care vi le punem la dispozitie. 

Comentarii