Cum se face whisky Scotch

Cum se face whisky Scotch

Whisky-ul este una dintre cele mai apreciate bauturi in materie de bauturi alcoolice. Whisky-ul are un proces in spate, ce difera in functie de originea whisky-ului si care trebuie respectat intocmai. Urmatorii pasi de mai jos sunt caracteristici whisky-ului scotian, denumit scotch.

Ce este whisky scotch? Whisky-ul scotch este whisky-ul scotian, preparat din planta de orz.

Cum se prepara whisky scotch? In primul rand, trebuie sa stabilim din ce se face whisky, si anume din planta de orz. Nu se poate face whisky din orice orz, ci din acela maltificat, fiind nevoie sa fie bogat in zaharuri. Ce inseamna orz maltificat? Orzul maltificat este inmuiat in apa, lasat la germinat iar apoi uscarea acestuia in incaperi incalzite prin pardoseala, cu foc de turba.

Urmatorul pas este moraritul sau rasnita, iar din acest proces rezulta 70% crupe, 20% coji sau pleava si 10% faina. Cele 70% crupe sunt amestecate cu apa si lasate la fermentat. Rezultatului i se adauga drojdia, care este un element secret ce converteste amidonul in alcool.

Unul dintre cei mai important pasi este dubla distilare sau chiar tripla distrilare, deoarece whisky-ul este dublu distilat prin lege. Prin distilare, nivelul alcoolului este de 20-22% si ajunge la al doilea alembic denumit `spirit still` ce aducce produsul la 72-80% alcool.

In acest moment whisky-ul nu poate fi consumat decat pe propria raspundere. Acesta este pus in butoaie de stekar aflate la a doua folosire si lasat la invechit trei ani minim.

Dupa ce au trecut anii stabiliti in care whisky-ul a stat la invechit, acesta este imbuteliat la taria la care a fost gasit in butoi, fie la taria la care considera producatorul. De obicei nivelul alcoolului nu este mai mic de 40%.

Legea din Scotia nu permite producatorului sa adauge arome, dar anumiti producatori aleg sa lase la invechit whisky-ul in butoaie in care au existat inainte bauturi cu arome.

Cum se deosebeste whisky scotch de alte whisky-uri- Prepararea acestuia, care este un proces meticulos ce presupune timp si rabdare. Scotch-ul este preparat din orz si alte cereale si este maturat in butoaie de stejar minim 3 ani.

Servirea si ambianta whisky-ului- La fel de important precum gustul whisky-ului este si modul de servire al acestuia. Mai jos va vom prezenta cateva modele de pahare ce vor face ca servirea whisky-ului sa fie una de inalta calitate.

Toate paharele whisky sunt confectionate doar din materiale de calitate superioara.

Colectia Traze este noua, detine 3 pahare whisky fabricate din sticla de cea mai buna calitate, foarte rezistenta. Aceasta colectie ilustreaza prin cele 3 modele trecutul, prezentul si viitorul.

Comentarii