Cum sa asortezi farfuriile aperitiv cu restul decorului de masa in industria HORECA

Cum sa asortezi farfuriile aperitiv cu restul decorului de masa in industria HORECA

De la atmosfera generala pana la cel mai mic accesoriu de pe masa restaurantelor, fiecare element trebuie sa se potriveasca perfect si sa se imbine armonios pentru a oferi o impresie placuta si sofisticata. Mai mult decat atat, in industria Horeca, fiecare detaliu conteaza in crearea unei experiente memorabile pentru clienti, deci trebuie sa ne focusam atat pe tematica restaurantului, cat si pe lucrurile care vin in completarea acestuia. 

De aceea, farfuriile pentru aperitive sunt importante pentru design-ul final al mesei, iar alegerea si asortarea lor cu restul detaliilor poate face diferenta intre o masa obisnuita si una exceptionala. De aceea, noi ti-am pregatit cateva sfaturi de care sa tii cont pentru a obtine un efect deosebit in aranjarea mesei.

Tematica si stilul evenimentului

Cand vorbim despre restaurante, facem referire atat la vizitele zilnice ale clientilor, cat si despre evenimentele speciale ce pot avea loc in acestea. Primul pas in asortatea unor farfurii aperitiv, este sa tinem cont de tematica localului. Daca vorbim despre evenimente formale, acestea ar trebui sa fie elegante si rafinate, din portelan fin, cu detalii subtile si design clasic. In cazul celor informale sau folosirea de zi cu zi, putem alege farfurii colorate si detalii interesante, ce adauga un plus de veselie si relaxare atmosferei. 

Totusi, fiecare model de farfurii de apertiv trebuie sa fie in concordanta cu nuantele si tematica restaurantului. 

Paleta de culori

Pentru a include corect in decor farfuriile de aperitiv, tine cont de culorile existente deja in locatie: de la nuantele meselor sau scaunelor, pana la cele ale accesoriilor. O paleta de culori bine aleasa va forma un aspect vizual uniform si placut, dar mai ales, atragator. 

Daca vorbim despre restaurante traditionale, elegante, atunci trebuie sa ne orientam spre farfurii in nuante neutre, cum ar fi alb, crem sau gri deschis, iar in cazul in care tematica acestuia este una moderna, putem integra culori: fie ca vorbim despre marginile farfuriilor sau naunta intreaga a acestora. 

Materiale de calitate

In majoritatea cazurilor, farfuriile de aperitiv trebuie sa fie din portelan sau ceramica. Acestea sunt alegeri clasice, care vor rezista in timp, dar mai ales, care se potrivesc perfect cu evenimentele formale si nu numai. In plus, acestea vor fi mereu o optiune eleganta si inteligenta. Pentru restaurantele cu specific rustic sau asiatic, puteti alege farfurii din lemn sau bambus, ce adauga o nota autentica. 

Accesoriile de masa

Când vorbim despre accesorii de masa, ne referim, in primul rand la: tacamuri, servetele si pahare. Tacamurile din inox se potrivesc bine cu farfuriile din portelan fin si cu servetelele din stofa. Aceasta combinatie aduce un plus de rafinament. Pentru a completa perfect aranjamentul, trebuie sa adaugam si pahare de cristal sau sticla de inalte calitate. Desigur, design-ul mesei poate fi completat si de lumanari sau aranjamente florale, astfel incat sa creeze o atmosfera calda si placuta.

Asortarea farfuriilor de aperitiv, primul fel de mancare cu care clientii interactioneaza in locatia ta, este esentiala pentru a crea o experienta vizuala si culinara de neuitat. Te invitam sa descoperi farfuriile de aperitiv Rose Home si sa le alegi pe cele potrivite afacerii tale!

Comentarii