Punctul culminant al unei mese este desertul, acesta oferind o incheiere dulce si o experienta memorabila pentru clienti. Totusi, un lucru des ignorat in industria Horeca este modul lor de prezentare. Atunci cand gustul este unul senzational, prezentarea trebuie sa se ridice la aceleasi standarde inalte. Aici intervin farfuriile de desert, detalii importante ce pot face diferenta dintre o parere pozitiva din partea clientului si una negativa.
Stim ca in meniul restaurantelor exista o gama variata de deserturi delicioase si, de aceea, v-am pregatit un ghid care sa va ajute sa alegeti farfuriile corecte in functie de preparatul dulce pe care urmeaza sa-l serviti.
Respectand sfaturile noastre, va veti impresiona profund clientii si le veti oferi o experienta de top.
1. Tarte si placinte
Indiferent de specificul restaurantului pe care il detii, cu siguranta, ai cel putin o tarta sau o placinta inclusa in meniul de desert. Aceste deserturi sunt servite in farfurii horeca pentru desert, sub forma de felii, deci trebuie sa oferi suficient spatiu pentru o prezentare excelenta. Farfuriile rotunde castiga detesat teren fata de celalalte cand vine vorba despre aceste delicatese, deoarece se aliniaza natural cu forma lor.
Mai mult decat atat, iti recomandam o dimensiune de cel putin 20-25 cm, pentru a lasa loc decorurilor suplimentare: frisca, fructe, sos.
2. Torturi si prajituri
De la amandina si savarina, pana la tortul diplomat sau o reteta mult mai speciala si inedita, aceste tipuri de prajituri merita sa aiba toata atentia asupra lor. Acest lucru este posibil cu ajutor unor farfurii de desert patrate, ce adauga un design modern prezentarii. La fel ca si in cazul tartelor, dimensiunea trebuie sa fie una medie pentru a le decora dupa bunul plac, fara a oferi un aspect incarcat. Cu cat prajitura este prezentata mai frumos, cu atat clientul va fi mult mai atras de ea si va ramane cu o amintire placuta si un lucru pe care il va povesti mai departe.
3. Inghetata
Avand in vedere ca este vara, unul dintre cele mai cerute, apreciate si iubite deserturi este inghetata. Aceste deserturi racoritoare se servesc adesea in boluri din sticla, ceea ce permite portionarea si adaugarea unor topping-uri.
4. Mousse
Mousse-urile si cremele sunt de la sine niste preparate rafinate si bogate in arome, deci prezentarea lor trebuie sa fie una pe masura. Farfuriile alese trebuie sa evidentieze textura aerata si consistenta lor fina. Cupele sunt elementele castigatoare in acest caz, permitand o portionare eleganta. Fie ca le alegi pe cele din sticla, pentru a vedea exact texturile sau pe cele din ceramica pentru un plus de rafinament, cu siguranta nu vei da gres.
Astfel, alegerea farfuriilor de desert potrivite poate fi asemanata cu o arta, datorita procesului complex. De la forma, dimensiune si design, pana la materialul din care sunt fabricate, fiecare detaliu contribuie la o prezentare impecabila. Investitia in farfurii de calitate contribuie la experienta culinara a clientilor si la succesul pe termen lung al restaurantului tau.
Te invitam sa descoperi gama noastra variata de farfurii de desert si sa te bucuri de succes!