Afla ce pahare trebuie sa ai pentru prezentarea corecta a celor mai apreciate cocktailuri!

Afla ce pahare trebuie sa ai pentru prezentarea corecta a celor mai apreciate cocktailuri!

Atunci cand detii o afacere in domeniul Horeca, trebuie sa fii atent la toate detaliile, astfel incat sa oferi experiente unice si bucurie clientilor care te viziteaza. De la stabilirea unei tematici pentru locatie, pana la aranjamente si piese de mobilier, fiecare pas te aduce mai aproape de realizarea visului tau. 


Pentru ca noi ne dorim sa va ajutam in parcursul vostru profesional, astazi va vom prezenta o parte dintre cele mai comandate si apreciate cocktailuri si paharele in care trebuie servite, pentru o eticheta corecta. Stim deja ca fiecare bautura are propria sa personalitate, propriile arome si texturi, iar prezentarea acestuia poate influenta in mod semnificativ gustul. 


De la delicioasa margarita, pana la elegantul martini sau lejerul pina colada, cititi in continuare pentru a descoperi cum trebuie sa fie servite aceste bauturi si cat de important este acest lucru pentru clientii locatiei tale.


1. Margarita


Acest cocktail este originar din Mexic, avand la baza tequila, o bautura alcoolica indragita. La aceasta se adauga un triplu sec sau lichior cu aroma de citrice. Reteta originala include lamaie sau suc de lime, pentru a oferi o experienta fresh si racoritoare. Perfect pentru zilele de vara, acest cocktail se va servi intotdeauna intr-un pahar cu gat ingust, care se largeste spre baza, permitand astfel ornarea marginii cu sare sau zahar, in functie de reteta pe care o urmezi.


Avand in vedere forma unica si distincta a acestui pahar, vei fi invaluit de arome delicioase si vei putea admira aceasta bautura in toata splendoarea ei, bucurandu-te de o experienta traditionala.


2. Mojito


Preferat atat de catre doamne, cat si de catre domni, acest cocktail are un gust mult mai placut si o savoare aparate fata de Margarita. Avand la baza rom alb, menta proaspata, lamaie, zahar si sifon, acest cocktail este o explozie de arome exotice ce iti vor delecta papilele gustative, indiferent de momentul servirii.

Pentru ca scopul lui este sa racoreasca, dar mai ales, tinand cont de faptul ca acesta va fi servit cu multa gheata, iti sugeram sa alegi pahare cocktail cu o forma inalta si subtire. Astfel, prezentarea va fi una eleganta si rafinata, iar savoarea te va impresiona.


3. Martini


Martini ramane in topul cocktailurilor clasice si o adevarata emblema pentru filmele ce prezinta viata aristocratiei. Acesta denota rafinament, dar mai ales, este deseori pe lista favoritelor in cazul doamnelor. Obtinut dintr-o combinatie de vermut bianca cu gin sau vodca, el se serveste alaturi de o coaja de lamaie sau o maslina verde. Forma paharului in care este servit este una la fel de speciala precum reteta, avand un picior lung si subtire si o cupa larga.


4. Pina Colada


Acest cocktail ne aduce, de fiecare data, mai aproape de mare, soare si vacante exotice. Cu un gust imbietor de ananas si cocos, acesta are o consistenta cremoasa ce te va surprinde de fiecare data. In cazul acestei bauturi, paharul are o forma interesanta, de fluier, ce permite atat decorarea, cat si savurarea in mod deplin.

Comentarii